Valmennus

United States Disc Golf Champion (2016) sekä maailmanmestari (2008) Jeremy ”Big Jerm” Koling 24.7.2023

Valmennus

Metodimme

Uskomme ammattilaisuuteen niin ratojen rakentamisessa kuin valmennuksessakin. Meillä toimii alamme huippuosaajia, jotka pystyvät opastamaan ketä tahansa pelaajaa tasosta riippumatta.

Järjestämme niin yritystapahtumia, kuin yksilövalmennuksiakin.

Esimerkkejä tarjoamistamme palveluista:

  • Yrityksen työhyvinvointipäivä
  • Järjestetty kilpailutapahtuma kaveriporukalle
  • Yksityisvalmennus
    • Heittotekniikka
    • Pelitaktiikka
    • Välinevalinnat
  • ”Play with a coach” -kierros kokeneen harrastajan kanssa
  • ”Play with a pro” -kierros huippupelaajan kanssa
    • Oletko haaveillut kierroksesta jonkun maamme parhaista pelaajista kanssa? Kerro kenen kanssa haluaisit pelata ja pyrimme järjestämään kierroksen!

Kouluttajamme

 

KALEVI ”ACEMAN” LOUHIVUORI

Kalevi Louhivuori aka Aceman aloitti frisbeegolfin serkkunsa Jyri Sariolan hartaan käännyttämisen tuloksena vuonna 2012. Louhivuori on tämän jälkeen ollut mukana kilpapelaajana SM-kisoissa, EM-kisoissa sekä lukuisissa muissa Pro-luokan kilpailuissa. Hänellä on 12 PDGA-kisavoittoa takanaan sekä monia kymmeniä muita epävirallisia titteleitä. Hän sijoittui tänä vuonna Multi-Golfin MM-kisoissa viidenneksi.

Valmentamisen Aceman aloitti vuonna 2017 ja on tehnyt valmennuksia yksityisten henkilöiden lisäksi yrityksille, kouluille sekä frisbeegolfseuroille.
Aceman syntyi kun Kalevi alkoi tekemään hole in one-tutorial videoita, jotka lähtivät viraaliksi. Hänen videoitaan on jakanut lukuisat maailman tähdet (Simon Lizotte, Drew Gibson, Jeremy Koling, Innova jne) ja niitä on katsottu yhteensä toista miljoonaa kertaa. Louhivuori on maailman suurimman frisbeegolfvalmistajan Innova Discs:in sponsoroima pelaaja ja suomen ainoa Team Ambassador.

SAMI ”FRIBAKAVERI” POIMALA

Ekan kerran olen frisbeetä heittänyt joskus 80-luvun lopulla, jolloin moiset kapistukset olivat kovassa muodissa. Silloin ei kuitenkaan mistään golfista (suurella yleisöllä) ollut tietoakaan.

Merkittävä tapahtuma oli vuosi 2000, jolloin kaveriporukalla piti mennä rannalle kopittelemaan ja kun kellään ei ollut frisbeetä, piti minun lähteä kaupasta moinen hakemaan. Paikallisessa InterSportissa (Jyväskylässä) ei kuulemma ollut mitään tarjolla… paitsi että oli sittenkin. Joku huutaa takahuoneesta että on meillä täällä yks tämmönen kiekko. Siitä leipä mukaan ja kopittelemaan. Ihmetystä aiheutti se, että eihän se lentänyt oikein yhtään mihinkään. Painavakin oli ja kiinni otettaessa sattui ihan pirusti. Päällä luki joku mystinen ”Stingray”.

Kopittelu jäi lyhyeen.

Tuon tekstin lisäksi kiekossa luki myös ”disc golf” ja moinen termi aiheutti ihmetystä, joten altavistaamaan, mistä on kyse. Sieltähän se totuus sitten paljastuikin ja ajattelin ”ei hitto, onpa siisti laji”. Sinä kesänä sitten tehtiin puistoihin omia ”ratoja” siten, että pitää osua johonkin puuhun, ja kiertää tiettyä reittiä jne.

Harrastus kuitenkin unohtui, kunnes kesällä 2004 minut sattumalta kutsuttiin mukaan tutustumaan Tampereelle Vihiojan rataan. Heräsi pienimuotoinen ihmetys ”mitä ihmettä, onko Suomessakin tämän lajin harrastajia!”. Kaksi kierrosta Vihiojaa ja kärpänen puraisi heti. Sillä tiellä ollaan.

Ansioluettelo

  • Suomen frisbeeliiton (nyk. Suomen frisbeegolfliitto) hallituksen jäsen 2006 – 2012 (puheenjohtaja 2009 – 2012)
  • Suomen ensimmäisen SFL:n ja PDGA:n hyväksymän frisbeegolfin sääntökirjan suomentaminen v. 2008 yhdessä Jouni Heikniemen kanssa
  • Lukuisien Talin Tallaajien firmagolf-tapahtumien vetäminen vuosina 2005 – 2012
  • Suomen EM-maajoukkuepelaaja 2008-2012
  • Suomen frisbeegolfliiton koulutustyöryhmän jäsen 2013 ->
  • Suomen frisbeegolfliiton etelä-Suomen aluevalmentaja 2015 ->

 

MIKKO RAITIO

Mikko Raitio löysi frisbeegolfin vuonna 2012 ja aloitti kilpailemisen vuonna 2016. Hän kilpailee amatöörisarjoissa, mutta harjoittelee intohimoisesti ja päämäärätietoisesti. Jos haluat keskustella tekniikan hiomisesta tai heittotyylisi kehittämisestä, on Mikko sinulle juuri oikeaa seuraa. Häntä rauhallisempaa ja pitkäpinnaisempaa tekniikan opettajaa on vaikea löytää.

Jos Mikko ei ole vapaa-ajallaan frisbeegolffaamassa, hän on poikansa kanssa ulkoilemassa, eli heittämässä tai kopittelemassa kiekkoja. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen onkin hänelle sydämen asia. Mikko on ollut perustamassa junioritoimintaa, eli Talin Tallaajien junnutreenejä. Hän myös toimii kyseisen seuran varapuheenjohtajana.

Vahva suositus tästä valmentajasta erityisesti kaikille vasenkätisille. Mikko tunnetaan kotiseurassaan lempinimellä ”Stadin pisin vasuri”. Saa myös haastaa, jos kyseinen titteli kiinnostaa! 😉

JYRI SARIOLA

Jyri Sariola on pelannut frisbeegolfia aktiivisesti yli kaksikymmentä vuotta ja hän on kilpaillut pro tasolla PDGA:n alaisissa kisoissa, mm Euroopan Avoimissa sekä Pro Tourilla.

Jyri on suorittanut Suomen Frisbeegolfliiton valmentajakurssin ja hän on opettanut lajia vuodesta 2015 yksityisesti, ryhmille sekä myös junioreille.

Jyrin vahvuudet ovat hyvät pedagogiset taidot, sekä luonteva toimiminen erilaisissa kokoonpanoissa ja tilanteissa.

Valmentajana Jyrin tavoitteena on tuoda lajia lähemmäs aloittelijoita, jotta frisbeegolf-draivin perusteet olisi nopeampaa oppia, mutta myös pidemmälle ehtineille ja ammattilaisille löytyy paljon opetettavaa.

Oikeanlainen tieto lajista jo heti alussa ehkäisee mm loukkaantumisia sekä väärän tekniikan oppimista, josta voi olla vaikeaa päästä eroon myöhemmin.

Yksi tärkeimpiä osa-alueita frisbeegolfissa on keskittyä vahvaan keskivartalo ja jalkatyöskentelyyn, joiden jatkeena tulisi yläkropalla heittää mahdollisimman rennosti.

Kevyttä kiekkoa on turhaa riuhtoa voimalla, sillä tässä lajissa nopeus, rentous ja sulava tekniikka on kaikki kaikessa.

Tervetuloa kaiken tasoiset heittäjät Jyrin tunneille ottamaan frisbeegolfin perusteista, sekä myös lajin finensseistä selvää.