Ace Park Backby

Ace Park Backby

18 väyläinen Pro Layout sekä 9 väyläinen Am-rata.

TALVILAYOUT

 

Kalevi ”Aceman” Louhivuori (vas.) kutsui kesällä nuoruuden naapurinsa NBA-supertähti Lauri Markkasen (oik.) ja Huuhkajissa pelanneen velipoika Eeron sekä frisbeegolflegenda Paul McBethin tutustumaan Ace Park Backbyn upeisiin puitteisiin, kun radan laajennus on valmistunut.

Eero Markkanen ehti kutsutuista ensimmäisenä Acemanin vieraaksi Backbyn pro-radalle.

MAAILMAN ENSIMMÄINEN TÄYSIMITTAINEN ACE PARK -RATA BACKBYN KARTANON PUISTOSSA

Vantaan Siemen ja Kone avajaiskisan pääyhteistyökumppani

Backbyn Kartano ja Aceman Disc Golf Management ovat toteuttaneet yhteistyössä frisbeegolfkentän monipuolisten ravintola-, kylpylä- ja majoituspalveluiden äärelle. Sen ensimmäinen vaihe avautui 12-väyläisenä Ace Park -ratana loka-marraskuun vaihteessa 2021. Lokakuussa 2022 kenttä laajeni korkeatasoiseksi 18-väyläiseksi kilparadaksi, jonka yhteydessä on myös helpompi 9-väyläinen vaihtoehto.

Täysimittaisen kentän avajaistapahtuman pääyhteistyökumppaniksi lähti peliin ja ratojen hoitoon välineitä myyvä Vantaan Siemen ja Kone (VSK). Kierros Ace Park Backbyssä päättyy VSK:n haastavaan Moottorisaha-nimikkoväylään. Haastava 205-metrinen par-5-väylä kaartuu voimakkaasti oikealle päätyen Backbyn kylpylähotellin parkkialueen reunalle sijoitettuun erikoiskoriin, joka on jo sinänsä näkemisen arvoinen.

Backbyn kartanon alueelta löytyy monia erilaisia palveluita (mm. ravintola, hotelli ja monia muita hyvinvointipalveluita). Ensimmäinen Ace Shop palvelee Backbyn Kartanon sisääntuloaulassa.

LÖYTÖKIEKOT

Backbyn kylpylähotellin vastaanotosta voi kiekot noutaa. Vapaaehtoinen löytöpalkkio mobile pay nroon 18025

Oittaa/Backby

Aarreaitta Backby:Oittaa

AM-rata

AM-radan väyläopasteet tulossa pian!

  • Väylä 1 heitetään Pro-väylän 10 koriin, noin väylän puolivälistä
  • Väylä 2 heitetään Pro-väylän 11 koriin n. 30 metriä lähempää
  • Väylä 3 on sama kuin Pro-väylä 12.
  • Väylä 4 on sama kuin Pro-väylä 13.
  • Väylä 5 heitetään väylän 4 korin läheisyydestä löytyvältä tiiltä.
  • Väylä 6 heitetään Snettasintien vierustalla
  • Väylä 7 risteää pro-väylän 14 kanssa
  • Väylä 8 heitetään Pro-väylän 14 Drop Zonelta
  • Väylä 9 on sama kuin Pro-väylä 15

Katso radan sijainti kartalla

Joona Heinänen ja Samuel Hänninen avajaisten tähdet

VSK Ace Park Backby Grande Opening 2022 -tapahtuman parikilpailuun ilmoittautui maailman ranking-listalla neljänneksi parhaana suomalaisena sijalla 38 komeileva Joona Heinänen parinaan Samuel Hänninen, joka löytyy myös maailman listalta sadan parhaan joukosta (88:s) yhdenneksitoista parhaana suomalaisena.

Isäntäseuran Puskasotureiden puheenjohtaja Sakari Marttonen ilmoittautui mukaan yhdessä Ace Park Premium -kenttäidean isän Kalevi ”Aceman” Louhivuoren kanssa. Backbyn frisbeegolfpyhätön suunnittelussa ovat Acemanin ohella olleet mukana Mikko Tanska, Mikka Saturi ja Jukka Suomela.

Suomen presidentit mukana pelissä

Ace Park Backbyn kilparata nostaa esiin myös kartanon presidentillistä historiaa, joka sivuaa myös Backbyn Kartanon vaiheita ja nykypäivääkin. Ensimmäiset 12 väylää on nimetty järjestyksessä Suomen tasavallan presidenttejä mukaillen.

Suomen neljännen presidentin Kyösti Kallion vaimo Kaisa Kallio perusti 1950 Kaisankot-nimisen yhteisön sodan jälkeisen Suomen naisten auttamiseksi. Vuonna 1958 Kaisankoti siirtyi oBackbyn Kartanon tiloihin, misää toiminta jatkuu uudistuneena tarjoten laajasti työikäisten kuntoutus- ja työelämäpalveluita. Ace Park Backbyn kilparadan väylät neljä ja 16 on nimetty Kallion presidenttiparin mukaan Kyöstiksi ja Kaisaksi.