Ace Park Backby

Backbyn Kartano
Huomio!
Väylät 14 ja 15 siirretty Automuseon etupuolelle ja niillä testataan uusia Ace Flat Pad -heittoalustoja.
Väylä 15 raivataan tulevan viikon aikana.
Väylän 16 tii on hieman lyhennetty tv-tuotantoteltan tieltä.
Otan mielelläni palautetta vastaan uusista heittoalustoita ja väylistä osoitteessa [email protected]

Väliaikainen ratakartta

ACE PARK BACKBY♠

Lataa ratakartta

Pilottiratamme avattiin pyhäinpäivänä 6.11.2021!
Rata laajentui kahdeksi radaksi (Pro & Am) keväällä 2023.

Backbyn historiaa huokuva kartanmiljöö on keskellä Espoon upeinta luontoa. Helsingin keskustasta ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta on vain 20 minuutin ajomatka kartanon pihaan. Linja-autolla 246 (pysäkki Kaisankoti) pääsee suoraan Kartanon portille Espoon keskuksesta.

Täällä voit majoittua mukavasti, käydä hemmotteluhoidoissa, nauttia ravintolan herkullisista antimista ja järjestää ikimuistoisia juhlia ja kokouksia ympäri vuoden.

Päiväpelimaksu 6 € MobilePay tai osta lippu backbyn kylpylän myyntipisteeltä

Syötä nämä tiedot sovellukseen:

MobilePay-numero: 18025
Summa: 6 €
Ratamaksu: alle 15 v. 3 €

Kausikortti: 120 €
Kausikortti voimassa vuoden ympäri.

 

Backbyn Kartano, Bodomintie 37, 02740 Espoo

Backby Kartano ja hotelli
Bodomintie 37
02740 Espoo
puh. 09 887 191

Hotellin vastaanotto
Avoinna
ma – su klo 7.30 – 21.00

Puh. 09 887 191
[email protected]

HUOM! Juhlapyhinä ja loma-aikoina poikkeavat aukioloajat mahdollisia

VÄYLÄOPASTEET ♠

Väylä 1 K.J.
Väylä 2 Lauri Kristian
Väylä 3 ”Ukko-Pekka
Väylä 4 Kyösti
Väylä 5 Risto
Väylä 6 ”Marski”
Väylä 7 J.K.
Väylä 8 ”Urkki”
Väylä 9 ”Manu”
Väylä 10 ”Mara”
Väylä 11 Tarja
Väylä 12 Sauli
Väylä 13 Birdie
Väylä 14 Aceman
Väylä 15 Hyrysysy
Väylä 16 Kaisa
Väylä 17 Ace Park Lehmonkärki
Väylä 18 Moottorisaha

AM-rata

Väylä 1 heitetään Pro-väylän 10 koriin, noin väylän puolivälistä
Väylä 2 heitetään Pro-väylän 11 koriin etutiiltä n. 30 metriä lähempää
Väylä 3 on sama kuin Pro-väylä 12, par lukema on 4.
Väylä 4 on sama kuin Pro-väylä 13.
Väylä 5 on erillinen amatööriradan väylä, jonka tii löytyyy am väylän 4 korin oikealta puolelta
Väylä 6 on niin ikään erillinen amatööriradan väylä, jonka tilille kuljetaan automuseon pihapiirin kautta. Tii on snettasintien reunassa.
Väylä 7 risteää pro-väylän 14 kanssa
Väylä 8 heitetään Pro-väylän 14 Drop Zonelta

LÖYTÖKIEKOT ♠

Backbyn kylpylähotellin vastaanotosta kiekot voi noutaa. Espoon Puskasoturit ry ylläpitävät Espoon ratojen löytökiekkotoimintaa. Backbyhyn tuodaan kaikki Espoon radoilta löytyneet kiekot. Kiekkojen palautustilaisuuksia aletaan järjestämään keväällä 2023.

Lisätietoja löytökiekoista:

puskasoturit.com/

Kalevi ”Aceman” Louhivuori (vas.) kutsui kesällä nuoruuden naapurinsa NBA-supertähti Lauri Markkasen (oik.) ja Huuhkajissa pelanneen velipoika Eeron sekä frisbeegolflegenda Paul McBethin (6 x maailmanmestari) tutustumaan Ace Park Backbyn upeisiin puitteisiin, kun radan laajennus on valmistunut.

Eero Markkanen ehti kutsutuista ensimmäisenä Acemanin vieraaksi Backbyn pro-radalle.

MAAILMAN ENSIMMÄINEN TÄYSIMITTAINEN ACE PARK -RATA BACKBYN KARTANON PUISTOSSA

Vantaan Siemen ja Kone avajaiskisan pääyhteistyökumppani

Backbyn Kartano ja Aceman Disc Golf Management ovat toteuttaneet yhteistyössä frisbeegolfkentän monipuolisten ravintola-, kylpylä- ja majoituspalveluiden äärelle. Sen ensimmäinen vaihe avautui 12-väyläisenä Ace Park -ratana loka-marraskuun vaihteessa 2021. Lokakuussa 2022 kenttä laajeni korkeatasoiseksi 18-väyläiseksi kilparadaksi, jonka yhteydessä on myös helpompi 9-väyläinen vaihtoehto.

Täysimittaisen kentän pääyhteistyökumppaniksi lähti peliin ja ratojen hoitoon välineitä myyvä Vantaan Siemen ja Kone (VSK). Kierros Ace Park Backbyssä päättyy VSK:n haastavaan Moottorisaha-nimikkoväylään. Haastava 205-metrinen par-5-väylä kaartuu voimakkaasti oikealle päätyen Backbyn kylpylähotellin parkkialueen reunalle sijoitettuun erikoiskoriin, joka on jo sinänsä näkemisen arvoinen.

Backbyn kartanon alueelta löytyy monia erilaisia palveluita (mm. ravintola, hotelli ja monia muita hyvinvointipalveluita). Ensimmäinen Ace Shop palvelee Backbyn Kartanon sisääntuloaulassa.

Katso radan sijainti kartalla

Joona Heinänen ja Samuel Hänninen avajaisten tähdet

VSK Ace Park Backby Grande Opening 2022 -tapahtuman parikilpailuun ilmoittautui maailman ranking-listalla neljänneksi parhaana suomalaisena sijalla 38 komeileva Joona Heinänen parinaan Samuel Hänninen, joka löytyy myös maailman listalta sadan parhaan joukosta (88:s) yhdenneksitoista parhaana suomalaisena.

Isäntäseuran Puskasotureiden puheenjohtaja Sakari Marttonen ilmoittautui mukaan yhdessä Ace Park Premium -kenttäidean isän Kalevi ”Aceman” Louhivuoren kanssa. Backbyn frisbeegolfpyhätön suunnittelussa ovat Acemanin ohella olleet mukana Mikko Tanska, Mikka Saturi ja Jukka Suomela.

Suomen presidentit mukana pelissä

Ace Park Backbyn kilparata nostaa esiin myös kartanon presidentillistä historiaa, joka sivuaa myös Backbyn Kartanon vaiheita ja nykypäivääkin. Ensimmäiset 12 väylää on nimetty järjestyksessä Suomen tasavallan presidenttejä mukaillen.

Suomen neljännen presidentin Kyösti Kallion vaimo Kaisa Kallio perusti 1950 Kaisankot-nimisen yhteisön sodan jälkeisen Suomen naisten auttamiseksi. Vuonna 1958 Kaisankoti siirtyi oBackbyn Kartanon tiloihin, misää toiminta jatkuu uudistuneena tarjoten laajasti työikäisten kuntoutus- ja työelämäpalveluita. Ace Park Backbyn kilparadan väylät neljä ja 16 on nimetty Kallion presidenttiparin mukaan Kyöstiksi ja Kaisaksi.

TALVILAYOUT